Sterge-mi tenul! Fa-l sa straluceasca!

Sterge-mi tenul! Fa-l sa straluceasca! :)))) Suna… hmmm… Suna… Da! Fix asta mi-a venit sa-i spun Oliviei, cosmeticianul de la Clinica Eliade, atunci cand am intrat in cabinet. Eram dupa o zi praf, o saptamana si mai praf… cateva ore dormite, perioada dinainte de menstruatie. Per total, aveam toate premisele sa arat naspa si sa o rog pe Olivia sa-mi stearga tenul si sa-l faca sa straluceasca.

A inceput sa rada si mi-a recomandat o procedura care avea sa ma faca sa stralucesc si care, culmea, mi-a mai facut ceva… mi-a ridicat chipul… era cazut grav.:)

“Ileana, dar tu stii ce inseamna, de fapt, ten perfect?”, m-a intrebat Olivia. Am dat din umeri, desi aveam o vaga impresia, am simtit sa spun ca Nu si sa astept explicatia specialistului. “Tenul perfect este tenul fara imperfectiuni, fara pete, tenul hidratat, tenul care ma lasa, de exemplu, sa aplic un machiajul fara sa-mi opuna rezistenta, fara sa stranga fondul de ten, sau fara sa se pateze”, explica specialistul Clinica Eliade.

Special Day este tratamentul care poate aduce tenul in starea descrisa mai sus, iar “arma” lui este Oxy5Mode, singurul sistem pe baza de oxigen care include cinci functii: vacuum, fotobiomodulare, oxigen spray, oxigen infuzie si oxigen inhalabil.

Tehnic, o sa va spun acum etapele tratamentului, pentru ca mai apoi sa va explic ce am simtit.

Etapele tratamentului sunt:

♦ demachiere
♦ tonifiere
♦ optional se pot folosi produse pentru exfoliere si tot optional putem folosi vapozonul pentru deschiderea porilor ajutand oxigenul sa patrunda cat mai adanc in piele
♦ optional aplicarea unei masti purificatoare cu rol de deschidere a porilor
♦ sesiunea de oxigen
♦ aplicarea cremei de final

Ce-am simtit?

Relaxare, stare de bine, incarcare, liniste, energie..

Iar, finalul, apoteotic… Fotobiomodularea… de nota 10, ea fiind terapia care mi-a ridicat chipul, despre care spuneam la inceput ca era cazut.

“Fotobiomodularea actioneaza prin culoare. Diferitele frecvente de lungime de unda ale culorilor penetreaza in diferite straturi ale pielii, fiecare culoare adresandu-se anumitor probleme particulare”, explica Olivia Veverita, specialist cosmentician in cadrul Clinicii Eliade.

Vedem, impreuna, cum actioneaza fiecare culoare in parte.

Rosu – imbunatateste circulatia sangvina si favorizeaza oxigenarea tesuturilor. Este recomandata in tratamentele progresive antiimbatranire si repararea tesuturilor afectate.

Albastru – reduce inflamatiile, previne aparitia cicatricilor iar, acolo unde sunt deja, le imbunatateste aspectul. Recomandata in tratamentul eruptiilor acneice, in cazul tenului predispus catre rozacee si inrosire.

Verde – are efect de hidratare si lifting, ajuta la vindecarea pielii datorita capacitatei sale de absorbtie a nutrientilor. Se recomanda in situatii de hiperpigmentari sau hiperdilatatii capilare.

Galben – stimuleaza sistemul limfatic si nervos, imbunatateste musculatura, sistemul imunitar, calmeaza si balanseaza tenul sensibil.

SO… Cam asa imi pregatesc eu tenul cand este pulbere, praf, jos si, unde mai pui, ca lucreaza bine si la psihic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.