Pegas asigura miscare pentru toata familia

– Tati, cumpără-mi şi mie o rotineta!

Am început prin a-i explica juniorului meu că se spune „trotineta”, nu „rotineta”, după care a mai trebuit să-i explic şi cum vin chestiile cu afurisita aia de etimologie: că termenul vine de la verbul  francez „trottiner”, care s-ar putea traduce prin „a merge incet”. La faza asta, ala micu’ s-a bosumflat, apoi mi-a declarat (foarte hotarat) ca va gasi el o modalitate sa „trotineteze” repede. M-a intrebat apoi cine a inventat trotinetele. La faza asta, n-am putut sa-i raspund decat ca nu stie exact nimeni, pentru ca trotinetele par sa fi aparut (acum un secol pe vremea asta) in cartierele industriale ale marilor orase, din necesitate. I-am mai spus ca primele trotinete erau facute din scanduri (inclusiv ghidonul), ca unele aveau rotite care proveneau de la patinele cu rotile (care pe vremea aia aratau cu totul altfel decat acum) si ca altele in loc de roti aveau rulmenti (care faceau zgomot, nu gluma) si cate si mai cate! Explicatiile i-au placut, asa ca „schimbul de maine al familiei” a continuat sa ma bata la cap sa-i cumpar trotineta! Degeaba am incercat sa-i explic ca suntem mai stramtorati, ca avem rate la casa si la masina si o groaza de alte cheltuieli. El o tinea pe-a lui: „Vreau trotineta!”

Ca si cum asta n-ar fi fost de ajuns, de la el „s-a molipsit” si maica-sa, care ajuns la concluzia ca „ar fi cool” sa iesim tustrei sa prin parc ca sa „combatem sedentarismul”, cel mic cu trotineta, iar noi cu bicicletele. Asa ca a inceput sa ma bata si ea la cap, folosind, in acest scop, tot soiul de argumente culese de pe site-urile de life-style, pe care le „condimenta” cu exemple din familie, cum ar fi burta varului meu, mare bautor de bere.

Pana la urma, supus tirului incrucisat, am capitulat: le-am trimis un mail celor de la Pegas am cumparat trotineta si biciclete pentru toata familia, iar acum am liniste in casa. Desi preturile sunt lejere (cea mai ieftina costa 219 RON), le-am luat in rate! In magazinele lor gasiti produse foarte bune si pentru copii,de la trotinete, la biciclete.

Coanei soacra-mea n-am vrut sa-i cumpar – dar asta e, deja, alta poveste….

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.