Nu iubim cu adevărat decât atunci când iubim fără motive…

Spunea, cândva, demult, Anatole France, iar eu, o umila femeie îndrăgostită de Omul Meu nu pot decât să-i dau dreptate.

M-am trezit cu acest gând astăzi, după un vis ciudat de 1 Mai, în care ascultam povestea unei domnițe pe care, culmea, nu o cunosc, dar care mi se mărturisea clar: ”Îl iubesc! De ce? Habar n-am! Îl iubesc și nu-l cunosc, dar știi ceva, nu doare, e bine!”. Interesantă abordare și ciudată poveste pentru că, fie vorba între noi, nu sunt un om care visez filme, sunt un om care visez situații!

Sunt sigură că numai de poveștile mele de dragoste n-aveți chef azi, și tocmai d-asta am decis să v-o spun:D pe asta, între un răsărit pe malul mării și o sticlă de Chateau d’Yquem 1787, alb.

Nu iubim cu adevărat decât atunci când iubim fără motive…

wedding_3

Dacă ar fi să mă întrebe, astăzi, cineva, de ce m-am măritat cu el acum 12 ani, aș spune cinstit: ”Habar n-am!”. Nu era nici vreun prinț pe cal alb, nu avea nici vreo țoală de magazin de lux, nu deținea nici vreo proprietate fabuloasă, nu-mi promitea nici luna de pe cer și, jur, declarațiile de dragoste îl frigeau ca tăciunele proaspăt încins. Bunăoară, iată, de ce l-am luat? Pentru că-mi amintesc că parcă zilele se scurgeau înapoi și nu mai ajungeam în acea zi de 27 august 2005? Acum… privind înapoi, știu sigur că l-am luat pentru că:

– avea să-mi dăruiască doi copii minunați – cele mai frumoase două declarații de dragoste de care a fost capabil în viața asta care, credeți-mă pe cuvânt, mătură pe jos cu un Te iubesc spus de amorul artei.

– avea să-mi dăruiască o căsnicie comună, fără scenarii SF pe care să le pot expune ostentativ pe FB, la capitolul eu am și voi nu, însă, în esență, o căsnicie care sunt convinsă că ar ține piept oricărui război care ar putea-o ataca din exterior.

– avea să-mi dăruiască o stabilitate pe care, posibil să nu credeți ce am să spun acum, dar o stabilitate pentru care mulți și-ar da jumătate de avere.

– avea să-mi dea un trecut, un prezent și un viitor strălucitor din perspectiva sincerității, nu din perspectiva contului bancar.

Și… mai important decât atât, avea să-mi dea un piept pe care să-mi așez capul seara, după o zi în care lucrurile mi-au mers ca dracu!

weddin_2

Acum… recitesc ce am povestit și observ că nu am scris nimic despre pătrățele pe abdomen, haine de la mall, mașini care se bat în cai putere cu hergheliile de elită din lumea asta, numere de sex nebun despre care să vorbesc cu prietena mea cea mai bună pentru că oricum n-aș face-o… is my business!

Așadar… eu iubesc cu adevărat pentru că iubesc fără motive palpabile! L-am ascultat pe bătrânul Anatol… Încercați și voi să faceți o astfel de analiză. După rezultat, dacă îl analizați la rece, promit că nu veți mai avea de ce să spuneți că sunteți nefericiți în dragoste. Iar… visul meu de astă noapte va deveni realitate. Iubirea nu va mai durea, însă lăsați viața să se ocupe de asta! Nu faceți presiuni!

Leave a Reply

Your email address will not be published.