Helicobacter Pylori poate fi tratat si fara antibiotic. Cum?

Dragilor, aud tot mai des in jurul meu prieteni care au fost diagnosticati cu Helicobacter Pylori. Pana mai ieri stiam ca este o bacterie care se transmite pe cale orala, o bacterie destul de rezistenta, care provoaca neplaceri la nivelul stomacului si a duodenului, acolo unde se si fixeaza si ca nu trece fara antibiotic.

“In 50% dintre cazuri, infectia nu produce simptome. Atunci cand se manifesta, pacientul poate acuza izolat sau in asociere durere in partea superioara a abdomenului, balonare, senzatia de plenitudine dupa ingestia unor cantitati mici de alimente, greata, varsaturi sau lipsa apetitului alimentar. In unele cazuri, manifestarile clinice pot fi expresia directa a unor complicatii, cum ar fi sangerarile gastrointestinale (emisia de scaune negre, lucioase). Infectia este asociata cu numeroase afectiuni gastrointestinale incluzand gastrita cronica (inflamatia cronica a mucoasei gastrice), ulcerul gastric sau duodenal si neoplaziile gastrice (adenocarcinomul gastric si limfomul gastric)”, spun specialistii.

O vizita pe care am facut-o zilele trecute la Clinica Eliade din Bucuresti, m-a adus fata in fata cu dr. Georgeta Vertan, medic specialist in Ozonoterapie si SCENAR, care mi-a explicat ca Helicobacter Pylori poate fi tratat cu apa ozonata, fara tratament antibiotic care stim cat este de nociv pentru organism.

Sincer, cred ca am luat antibiotic de vreo 4 ori in viata asta si atunci de forta majora. Au fost cateva efecte adverse care au aparut, lucru care m-a convins ca ar fi bine sa fentez cat pot de mult un astfel de tratament. Apa ozonata, insa, pare sa nu faca rau, mi-am zis, asa ca nu ar strica sa aflam mai multe despre ea.

helicobacter-pylori-poate-fi-tratat-si-fara-antibiotic-cum

“Apa Ozonata este apa bidistilata in care se barboteaza amestecul de oxigen-ozon, pe care il fac in cabinet. Apa se satureaza in ozon si pacientul consuma 500 ml de astfel de apa pe zi”, explica dr. Georgeta Vertan. “Din experienta pacientilor Clinicii Eliade, exista situatii clare in care, dupa 3 saptamani de consum, s-a obtinut negativarea acestui helicobacter in stomac”, continua specialistul clinicii.

“Cu un puternic efect antibacterian, apa ozonata ajuta la refacerea mucoasei gastrice – curata si hraneste – avand, asadar, aceleasi efecte pe care le are ozonul”, conchide dr. Georgeta Vertan.

Despre beneficiile ozonului stiu bine multe lucruri, fie ca vorbim despre injectarile pe care le-am facut sau despre insuflatiile rectale. Ozonul nu m-a dezamagit pana acum si am certitudinea ca nici de acum inainte nu o sa o faca!

Revenind la inamicul despre care discutam la inceput, Helicobacter Pylori, spun ca, din fericire, nu am fost “atacata” de aceasta bacterie nemaipomenita, insa ma gandesc ca daca avem vreun pacient care se confrunta cu aceasta problema, n-ar strica sa ne spuna povestea lui si sa incercam sa gasim o rezolvare.

Aveti grija de voi, de mintea voastra, de corpul vostru si de sufletul vostru!

Leave a Reply

Your email address will not be published.