Greu sau nu de crezut, dar anul acesta de Paște gătesc STUFAT DE MIEL

Acum… că nu sunt o gospodină desăvârșită știe toată lumea, așa cum toată lumea știe că dacă se poate să gătească mama în locul meu, e foarte bine. Cu toate astea, mă mai apucă din când în când nebunia și un astfel de moment se apropie fix acum. Greu sau nu de crezut, dar anul acesta de Paște gătesc STUFAT DE MIEL, dar și PASCĂ, și CIORBĂ DE MIEL sau mai știu eu ce alte bunătăți îmi trec prin cap până în ziua de Paște.

Zilele trecute, într-o pauză de Mihnea și Soso, m-am apucat să caut pe net rețete de stufat de miel, că acesta este subiectul care mă arde grav. Am găsit câteva, însă ochiul mi-a picat pe una anume, pe care am primit-o pe email de la chef Maria Burlacu de la mancareadeacasa.ro. M-am gândit că poate vă interesează și pe voi, de aceea iată-mă cum pun eu fix aici rețeta, iar sâmbătă, dacă o să am timp, fac și un live pe Facebook  în timp ce gătesc minunăția.

comanda_paste

 

Ingrediente STUFAT DE MIEL

coaste de miel
4-5 legături ceapă verde
3-4 legături usturoi verde
1 cutie roşii decojite
sare
piper
1 legătură mărar
ulei

Mod de preparare STUFAT DE MIEL

Coastele de miel se spală cu apă rece.
Ceapa verde şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt.
Coastele se prăjesc în ulei, întorcându-le pe ambele părţi.
În uleiul în care s-au prăjit coastele, se călesc ceapa şi usturoiul. Când s-au înmuiat se adaugă roşiile decojite date prin robot şi se fierbe 15 minute.
Se adaugă sare şi piper şi se mai lasă să fiarbă 5 minute.
Coastele prăjite se aşează într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei. Deasupra se pune sosul din ceapă. Se acoperă şi se bagă în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.
Se scoate din cuptor şi se presară deasupra mărarul tocat mărunt.
Se poate servi alături de o salată verde.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.