Dermopigmentarea paramedicală, tehnica ce reduce efectele sechelele estetice lăsate de cancerul mamar

Dragilor și dragelor, din păcate, trăim în perioada în care este imposibil ca fiecare dintre noi să nu fi vorbit măcar o dată cu o persoană ”atacată” de cancerul mamar. Pe lângă durerile fizice absolut înfiorătoare la care sunt supuse pacientele, crunta maladie lasă sechele estetice care nu fac decât să reaminteasca în permanență că a trecut pe acolo.

Sigur, vor fi persoane care vor spune: ”Lasă, domne, bine că a scăpat cu viață!”. E adevărat, însă doar din perspectiva celui care nu a trecut printr-o astfel de experiență. Pentru o persoană diagnosticată și tratată de cancer mamar, orice semn readuce în prezent crunta suferință.

Pentru a împedica în vreun fel instalarea acestei drame, cunoscutul specialistului dermopigmentist, fondatorul Maria Pauna Academy, explică în interviul de mai jos ce este dermopigmentarea paramedicală, când și în ce condiții se poate apela la această tehnică.

masectomie

Ce înseamnă dermopigmentarea paramedicală? Cum și cu ce se face?
Dacă pentru o persoană care câștigă lupta împotriva cancerului mamar vizitele la doctor s-au terminat, vizitele la estetician abia acum încep. Întrebarea este ce fel de estetician, cine este acesta și ce ar trebui să știe pentru a definitiva din punct de vedere estetic lipsa areolei mamare, munca titanică depusă de oncologi, de chirurgii esteticieni și de medicină recuperatorie. Dermopigmentarea medicală este o ramură a specialistului dermopigmentist din ziua de azi, specialist dermopigmentist format în Academia Maria Pauna, Academie care nu numai că s-a luptat pentru a legifera această ocupație, însă a avut și grijă să se asigure că va putea preda și acest domeniu.

La ce interval după operație se poate face procedura?
Dermopigmentarea hiperrealista a areolei mamare este recomandat a fi realizată la minim trei luni și maxim șase luni după terminarea tratamentului, deoarece țesutul peste care s-a intervenit cu procedura de chimioterapie are nevoie de refacere pentru ca laserele produc mișcări intersițiale și acestea trebuie stabilizate.

Toate femeile cu cancer la sân care au suferit o intervenție chirurgicală pot face dermopigmentare?
Da, normal, numai că din cauza faptului că sensibilitatea pe sânul operat este aproape de zero, specialistul știe și este singura persoană acreditată să lucreze pe un astfel de țesut, altfel riscă ca în urma unei astfel de intervenții de dermopigmentare să producă răni care nu se mai închid vreodată. Dacă acum zece ani femeile care aveau astfel de probleme recurgeau la tatuaje corporale, acestea fiind total inestetice în aceste zone, astăzi prin aceasta procedură de dermopigmentare paramedicală se poate reproduce hirerrealistic areola mamară, clientele mele afirmând că le-am redat feminitatea și încrederea în sine, ele având curaj din nou să stea dezbrăcate în fața partenerului lor.

dermo

Câte ședinte sunt necesare pentru a obține un rezultat satisfăcător?
De regulă sunt necesare două ședințe, însă dacă sensibilitatea este foarte crescută în zona respectivă, se lucrează foarte ușor și se stabilește împreună cu clientă etapele, deoarece sensibilitatea este dierită, de la o persoana la alta.

Există ceva reguli de urmat între cele două ședințe?
După intervenție, zona trebuie menținută hidratată cu un strat permanent de cremă specială pentru menținerea zonelor demopigmentate. Femeile folosesc și în cazul dermopigmentării paramedicale, ca și în cazul tatuajelor cosmetice, tot felul de creme neștiind că acestea produc mai mult rău culorii decât dacă ar lăsa zona liberă. Însă experiența mea și feedback-ul primit de la clientele mele mi-au confirmat faptul că în timp contează foarte mult modalitatea în care menții și întreții culoarea. Acum există creme speciale de menținere a culorii pe termen îndelungat. După procedură nu trebuie udată zona șapte zile, limfa trebuie îndepărtată zilnic dacă este în exces și trebuie aplicat un filtru de protecție peste mamelonul proaspăt dat cu cremă.

dermo

Dermopigmentarea paramedicală trebuie refăcută după un anumit interval?
Da. După 45 de zile dermopigmentarea trebuie refăcută și definitivată. Iar după cele 45 de zile, clienta trebuie imediat trimisă la chirurgul estetician pentru a injecta acid hialuronic în zona mamelonului deoarece acesta trebuie scos în relief.

Care sunt costurile?
400 de euro costa o astfel de procedură, formată din două ședinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.