Daca va regasiti in NU mai pot-ul meu, va invit sa faceti ceva!

Dragilor… Astazi va spun povestea “NU mai pot-ul-ului meu”. Probabil sunteti multi cei care aveti propria poveste, insa, din diverse motive o lasati sa mocneasca.

La fel am facut si eu, pana cand a erupt, iar “lava” a fript tare. Sunt o norocoasa, totusi… Din punctul zero, am castigat vreo doua batalii cu viata. 🙂 si, ma pregatesc sa o castig si pe a treia, este decisiva, ceva mai lunga si am nevoie de un antrenor bun, de data asta. L-am gasit… dar este al meu, personal, si despre el aleg sa nu va povestesc.

N.R. Nu vreau sa transform acest post intr-unul publicitar, vreau sa fie unul care sa foloseasca tuturor celor care au obosit si care nu stiu incotro sa o apuce in viata asta.

Dar… care sunt bataliile si ce urmeaza?

1. Am reusit sa constientizez ca nu mai pot? Am lasat deoparte scuzele… oboseala, stresul, nopti nedormite, griji, rate, lasa ca maine o sa fie bine, si am fost sincera cu mine. Ce mi-a spus vocea interioara? “Femeieeee, esti in deriva! Tu nu vezi ca ai luat-o hais, nu vezi ca dai rateuri? Ce ai de gand sa faci! Stai asa… sa te distrugi 100%?”

Acum… ca sa fiu sincera cu voi, m-am cam speriat. Am zis: “Oh, my GOD, daca eu am ajuns sa-mi spun asta, e groasa tare, trebuie sa fac ceva!”. Si…  credeti ca am facut? :)))) BINGO! Nop… nop, pana nu am fost manata de la spate de unul dintre cei mai misto oameni din viata mea, Miha – o prietena pe care o stiu de cateva luni, dar pe care am senzatia ca o stiu de o viata. Ea mi-a zis intr-o zi, de curand, “Fata, tu nu esti ok. Tu ai nevoie de terapie!”. Stiam…, insa nu aveam curajul sa accept ca eu omul obisnuit sa castig orice batalie, sa deschid orice usa, sa gasesc orice solutie, sa ma lupt cu orice demon si sa-l distrug… Ca eu omul pentru care Nu POT nu exista, ca eu omul care trece si prin zid pentru a-si duce la bun sfarsit dorintele si planurile, eu ILEANA am obosit si am depus armele.

Da… Am depus armele, psihic vorbind si da, singurul om capabil sa le ridice, din nou, si sa plece in lupta sunt eu dar, ce credeti, a existat o a doua lupta, a independentei.

2. “Eu nu am nevoie de ajutor! Eu pot singura, ce mama dracului, toata viata adulta asa am facut! Acum… serios… poate sa-mi dea knockout un monstrulet pe care l-am lasat sa creasca in sufletul si creierul meu, no way!” Ete, GHINION, am descoperit ca nu pot sau, pentru prima data in viata mea, mi-a zis, ETE, nu pot, acus sa mai faca si altii pentru mine!”. Sor-mea, aia mica, Iulia, imi spune ca ma scoate la o “bere” ca intre fete, sa-mi explice ca nu e normal ca tocmai eu sa zic ca nu pot si ca am nevoie de ajutor. :))) O sa se convinga ea!

… Ce urmeaza?

Urmeaza… terapie! Ohooo… da… Terapie. Asa cum corpul nostru are nevoie de un medic atunci cand doare, asa si psihicul are nevoie de un medic care sa-i descopere afectiunea si sa-i dea tratamentul corespunzator. Daca o facem si pe asta romaneste… de exemplu:  luam antibiotic dupa ureche – o sa ajungem sa fim rezistenti si stiu sigur ca e NASPA.

Ieri a fost prima sedinta! Recunosc… m-am dus usor indoita, ma intrebam: “Ce sa-i spun eu doamnei asteia? Teoretic nu ma deranjeaza nimic, practic ma doare sufletul! Atat, a fost de ajuns, din acel punct a stiut ea ce trebuie sa faca si pare ca face foarte bine.

Am stabilit o a doua sedinta si sunt convinsa ca va veni si  3-a, a 4-a, a 5-a si cate voi avea nevoie pentru ca-mi doresc sa termin povestea “NU mai pot-ul meu” si sa incep sa scriu alta, de aceasta data, una care sa schimbe lumea si sa mute munti.

Ce vreau eu sa se inteleaga de aici!

1. Opriti-va cand simtiti ca nu mai puteti si cereti ajutor!

2. Nu acumulati frustrari, ele vor cangrena la un moment dat.

3. Nu va legati la un car greu de dus si nu ma mintiti ca puteti sa duceti tot.

4. Fiti toleranti cu voi, in primul rand, si apoi cu cei din jur.

5. Nu faceti rabat la calitate atunci cand vine vorba de sentimente.

6. Nu va razbunati pe apropiati, ei sufera alaturi de voi si, mai important decat atat, pentru voi.

Si… mai vreau sa se inteleaga ca suntem oameni, e normal sa clacam, si ca orice se poate rezolva daca exista comunicare cu noi, in primul rand, si apoi cu ceilalti!

Leave a Reply

Your email address will not be published.