Care este relația ta cu singurătatea? Eu am descoperit-o pe a mea!

Sunt un om dependent de oameni. Îmi place să fiu înconjurat de prieteni, de persoane, de indivizi, de ce vreți voi. Dacă exista meseria de gazdă, bucuroasă acceptam un contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Chiar și așa, există momente în viața mea când am nevoie de mine… eu asta fără nume, fără ocupație, fără trecut, fără viitor și mai ales, fără prezent. Am nevoie de mine, cea care respiră, simte și… cam atât.

Altfel, spus, nu-i așa, am nevoie eu de mine. Imi amintesc de un moment în care eram praf, pulbere, jale… ce mai… Atunci, un om deștept care mi-a trecut la un moment dat prin viață mi-a spus: ”Auzi, tu de ce nu-ti iei o zi tu cu tine, așa, pur si simplu, stai tu cu tine! Fă ce vrei, mergi unde vrei, rupe-te de tot!”. N-a fost o idee rea, așa am făcut atunci, așa obișnuiesc să mai fac și acum, și, serios, funcționează super bine.

Zilele trecute, am descoperit un articol interesant în care se explica exact de ce este bine și recomandat ca, din când în când, să mai fim și singuri, noi cu noi. Mi s-au părut suficient de mișto încât să vi le spun și vouă, mai ales că nu mă bazez pe încrederea pe care o inspir, nu mă bazez că m-ați putea crede pe cuvânt, așa că să purcedem la a transmite informații, citând oameni mult mai deștepti.

IMG_2624

1. În primul rând, stând eu cu mine am reușit să mă cunosc mai bine și să nu mai cred că sunt buricul pământului, că numai eu am dreptate și că toat lumea trebuie să danseze după cum cânt eu. Știți de ce… cânt fals și nici măcar eu nu am reușit să bunghesc bine pașii.

2. Ooo… daaa… am avut timp să reflectez. Da, am avut timp să-mi dau seama ce-mi face cu adevărat bine și ce nu. Pe cine trebuie să am aproape și pe cine nu. Am avut timp să-mi dau seama care sunt prioritățile, cât de mult mă iubesc eu pe mine și cât nu.

3. O… PRIORITĂȚILE! Da, știu am scris despre ele și mai sus, dar da, atunci când ești tu cu tine îți dai seama, EXACT, care sunt ele. Știi cât e de mișto să vezi cât de tare te-ai înșelat și cât de simplu este, de fapt, să lași viața să-ți seteze prioritățile cu binișorul? Dacă o superi, te obligă și nu e deloc plăcut.

4. Am mai descoperit că FERICIREA mea este DATORIA mea. Eu trebuie să învăț să mă fac fericită, dacă mă las în mâna altuia sau altora, o să sfârșesc oricum, numai cu zâmbetul pe buze, nu!

5. Măi, fraților, care este cea mai mare bucurie a unui om? Să facă ce vrea, corect? Apoi… dacă nici în orele alea în care am fost singură, nu am făcut fix ce am vrut, apoi când. Și… ghiciți ce am făcut!:))))) Am scris pentru voi.

Mulțumesc că mă citiți și îmi doresc să vă dați voie la câteva minute de singurătate pe zi! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.