”Atunci când depresia mă omoară… am nevoie de susținere, nu de sfaturi!”

”Atunci când depresia mă omoară… am nevoie de susținere, nu de sfaturi!”

Cam aceasta este ideea atunci când vorbim despre o persoană care a căzut în ghearele depresie, iar replica este dată de o victimă, nu de un medic, de un psihoterapeut sau de mine.

Zilele trecute am descoperit un proiect foarte interesant, un proiect realizat de un fotograf super iscusit care, distrus la un moment dat de depresie, a găsit folositor să le arate celor din jur cum a arătat el atunci când a fost atacat de cumplita maladie… pentru că este o maladie, deja. În plus, pentru ca utilitatea proiectului să fie absolută, Edward Honaker – căci așa îl cheamă pe prietenul nostru –  a povestit puțin care sunt necesitățile unui om depresiv.

”Probleme psihice sunt un subiect tabu. Dacă deschizi vreodată discuția oamenii deodată tac sau încep să-ți explice de ce depresia nu este o problemă reală. Atunci când depresia aproape că mă omora, cel mai bun lucru pe care ar fi putut să-l facă cineva pentru mine era să mă asculte. Nu să-mi dea sfaturi, numai și numai să mă asculte. Sper ca aceste imagini pe care le-am realizat să ne facă să înțelegem cum stau lucrurile atunci când vine vorba despre problemele psihice. Din păcate, cel puțin o dată în viață cineva va fi atacat de o situație de acest gen!”, explică fotograful profesionist.

În continuare, haide să vedem fotografiile și să vedem cum arată un om care este, aproape, ucis de depresie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.